Omgeving

Onze gezellige minicamping zit in het hart van het Overijsselse dorp Wanneperveen. Aan de rand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden en op maar 4 km afstand van Giethoorn. Vanuit uw caravan, camper of tent heeft u vrij uitzicht over de landerijen. Hieronder ziet u wat de omgeving u zoal te bieden heeft.

Wanneperveen

Het waterrijke lintdorp Wanneperveen ligt in de fraaie noordwesthoek van de provincie Overijssel. Prachtig gelegen op 4 km afstand van de toeristische trekpleister Giethoorn, het Hollands Venetië van het noorden en aan de rand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De natuur is overweldigend, de historie rijk, de stilte oorverdovend en de mensen zijn vriendelijk en gastvrij.

Meer informatie

Varen en dwalen in de Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Dit waterrijke natuurgebied in de Kop van Overijssel is een oase van ruimte en rust. De Wieden is een cultuurlandschap. Het landschap is gevormd door turfwinning; vanaf de vijftiende eeuw werd hier veen gebaggerd. U vindt hier plassen, sloten, uitgestrekte rietlanden, hooilanden vol bloemen en dichtbegroeide moerasbossen. Zeldzame dieren als de otter en de zwarte stern voelen zich hier thuis. Het kunt in het Nationaal Park heerlijk wandelen, fietsen of varen.

Meer informatie

Giethoorn

Een bezoek aan het Hollands Venetië van het noorden mag niet ontbreken tijdens uw vakantie. In dit pittoreske dorpje kijkt u uw ogen uit. De tientallen bruggetjes maakt dat het dorp een geheel eigen sfeer kent, waar elk jaar duizenden toeristen op afkomen. Het mooist is om het dorp en de omgeving vanaf het water te bekijken. Huur hiervoor een punter of een fluisterbootje en u beleeft een geweldige dag uit.

Meer informatie

Meppel

Ontdek Meppel! Deze gezellige stad heeft een compact winkelcentrum met veel terrassen en restaurants en ligt op zo’n 5 km afstand van minicamping ‘Oltenbarg’. Het bruist in Meppel tijdens de Donderdag Meppeldagen, het Grachtenfestival of talloze activiteiten. Een bezoek aan het Drukkerijmuseum is zeker de moeite waard.

Meer informatie

Steenwijk

De vestingstad Steenwijk heeft een gezellig centrum met een groot Marktplein, leuke winkeltjes en restaurants. Bijzonder is Rams Woerthe een prachtige Jugendstil villa met theehuis en park. In het hoogseizoen zijn er op woensdag de Vestingstaddagen.

Meer informatie

Bloemencorso

Spectaculair zijn elk jaar weer de bloemencorso’s in Vollenhove, Sint Jansklooster en Frederiksoord. Grootse praalwagens, levendig theater, muzikaal vermaak en het gezellige ‘corso festival’ zorgen ervoor dat u uw bezoek niet gauw vergeet.

Meer informatie:
www.corso-vollenhove.nl
www.corsoklooster.nl/
www.corsofrederiksoord.nl/

Gondelvaart

In de nabij gelegen dorpen Giethoorn, Dwarsgracht en Belt-Schutsloot worden elk jaar de gondelvaarten gehouden. Een prachtig schouwspel van indrukwekkende, drijvende creaties met technische hoogstandjes, muziek en figuratie. De verlichte tuinen langs de route dragen bij aan de sprookjesachtige sfeer.

Meer informatie:
www.gondelvaartgiethoorn.nl/
www.gondelvaartdwarsgracht.nl
www.gondelvaartbs.nl

Drentse fiets4daagse

In Meppel kunt u starten voor de Drentse Fiets4daagse. U fietst vier dagen lang door de prachtige natuur, ervaart de bijzondere cultuur en brengt een bezoek aan de mooie brinkdorpjes, gezellige tussenstops en diverse activiteiten langs de routes en in Meppel.

Meer informatie

Diverse evenementen en activiteiten

In het informatiepunt in de ‘Proatschure’ vindt u nog meer informatie over de verschillende evenementen in de omgeving. Bijvoorbeeld de door natuurmonumenten georganiseerde activiteiten. Ook zijn er diverse wandel- en fietsroutes beschikbaar.

Ervaar de rust en ruimte

Reserveer direct